· 

Susannah Stracer - Literair Werk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DE OVERKANT VAN DE SPIEGEL - roman (309 blz.).

 ISNB: 9789464484274

Het Huis Terpsichore, 2021

 

Susannah Stracers klassieke roman over hoop, liefde en hartstocht, verwachting en vervulling, literatuur en rock & roll, ambitie, succes, mislukking en opportunisme aan het begin van de jaren tachtig.

 

Sinds enkele weken probeert Louise Nachtegaal, tegenover zichzelf en de wereld, te bewijzen dat ze tot méér in staat is dan alleen het bespreken van andermans literaire werk in de lokale bazuin; tot zover met geen ander resultaat dan een diepe geestelijke inzinking. Ondertussen wordt het dansfeest voorbereid waarmee Thérèse Dijkstra en Leendert Jongnikkel de eerste verjaardag van hun relatie hopen te vieren en keert Johan Dreveling terug uit Londen, waar hij vier maanden verbonden is geweest aan de British League for the Pursuit of Historical Prefigurations...

 

 

 

MINERVA'S OORSPRONG - roman

(295 blz.)

ISBN 9789464358971

Het Huis Terpsichore 2021

 

Op zijn drieëntwintigste heeft Richard Starhem onder financiële dwang alles wat hem lief was moeten opgeven. Na een schaduwbestaan van vijftien jaar ontvangt hij onverwacht zijn leven terug uit handen van een zwijgend, naamloos meisje.

 

 

 

Morgen komt de president - Een drama in twee bedrijven (52 blz.)

ISBN 9789464483734

Het Huis Terpsichore 2021

 

Morgen komt de President; dit betekent het einde van de eeuwigheid. Het grauw roert zich moordend en brullend in de straten. Van rijkswege is men verplicht een feestneus te dragen; wie in gebreke blijft wordt voorgeleid aan een feestcommissie en moet een kunstje doen. In zijn hoedanigheid van feestcommissaris wreekt Jansen zich op het lot door te klappen voor geen enkel kunstje en daarmee de kandidaten stuk voor stuk tot de zeis te veroordelen. Dan verschijnt Cecilia, zijn dood gewaande geliefde...

 

DE TRIANGEL - Roman (209 blz.)

ISNB:  9789464484922

Het Huis Terpsichore, 2021

 Christiane Espen is in het kader van een antropologisch onderzoek voor het eerst in twintig jaar overgekomen uit Australië. Ze logeert voor de duur van haar verblijf bij haar tweelingzus Rebecca, die met haar vriendin, de fotografe Suzan Schollevaar, een door hun huisgenoot, de vertaler Horst Overvoort, geschapen Arcadië te Stronkerheem in Overijssel bewoont. Ondertussen wordt de rust in huis sterk bedreigd door de belangstelling voor Suzan van de racistische equality worker Dirk Jan Hol.

DE SAPPHISCHE BLOEMENHEKS - poëzie

(42 blz.)

ISBN 9789464484946

Het Huis Terpsichore 2021

 

Gedichten die als 'hoogromantisch' gekwalificeerd zouden kunnen worden, wanneer ze  zich er bij voorbaat niet tegen verzet zouden hebben om zich bij enige stijl of stroming uit heden of verleden te laten inlijven.

 

 

Gekleurde luchten - novelle (68 blz.)

ISBN 9789464481976

Het Huis Terpsichore 2022

 

De wereld van de tienjarige Johan Dreveling wordt geregeerd door volwassenen met hárde handen. Verliefdheid op een meisje met een zwart jasje lijkt althans in gedachten tijdelijk verlichting te brengen.

 

Heksentriarchie - roman (301 blz.)

ISBN 9789464807318

Het Huis Terpsichore 2023

 

'Heksentriarchie' kan als zelfstandige roman gelezen worden, maar is tevens een vervolg op Susannah Stracers roman 'De overkant van de spiegel'.

 

   Het is inmiddels dertig jaar later. Een onbekende vrouw veroorzaakt met haar aanwezigheid onrust onder de familieleden tijdens de crematieplechtigheid van oom Herman Dreveling. Helena wordt belast met de taak eventuele geheime oogmerken van de indringster aan het licht te brengen. Dit eerste moeizame contact zal voor haar van vérstrekkende betekenis blijken te zijn.

De toverspiegel van koningin Prudendria - Sprookjes en vertellingen (122 blz.)

ISBN: 9789464484687

Het Huis Terpsichore, 2021

 

Hoewel de Sprookjes en vertellingen van Susannah Stracer allesbehalve een breuk met het verleden vormen, geven ze nieuwe literaire inhoud aan een genre dat, vooral in de afgelopen eeuw, te lijden heeft gehad van slijtage en infantilisering. De lezer maakt onder andere kennis met een man die zijn kop is verloren, een wind met keizerlijke pretenties en de tot doorluchtigheid gepromoveerde naaktdanseres Wilde Hilde uit Bovensmilde

De mist in fietsen - poëzie (55 blz.)

ISBN 9789464483383

 

Gedichten uit een  Sapphisch universum dat zich handhaaft in het teken van de dood en het leven, de poëzie, de liefde, creatie en verwoesting en die sanftern Schmertzen  uit een wereld waarin Klopstock en Goethe nog als een levende aanwezigheid de geest en de toon bepalen...

De komst van de baarlijke blauwbalbokken - een  vertelling (39 blz.)

ISBN 9789464652284

Het Huis Terpsichore 2022

 

In een stad waar nooit iets gebeurt verschijnen op zekere dag de Baarlijke Blauwbalbokken. De inburgering van de nieuwe stadgenoten verloopt niet zonder slag of stoot, maar mede dankzij de belangeloze ijver van de vrouwen van de stad, is de integratie tenslotte toch een feit.